måndag 8 juni 2009

Twinrix -check

I höstast startade jag operation "vaccinera hela familjen mot diverse otäcka virus". Det startade med att vi fick hepatitvaccinering på skolan och då tyckte jag att twinrix var något alla borde ta. Dessutom gillar vi att vara ute i skog och mark och TBE-hotet har gett mig dåligt samvete i flera år. Sagt och gjort, i höstas började vi vaccinera oss mot hepatit och TBE alla fyra. Idag fick barnen sina sista twinrix-sprutor på 20 år.

En spruta följs alltid av mutor, så vi rundade av kvällen på MacDonalds med MacFlurry till efterrätt.

Nu är det bara en TBE spruta kvar sen är vi klara för tre år framöver.

Jag har funderat länge på TBC, ska man vaccinera barnen eller inte. Är det någon som har några kloka funderingar om TBC vaccinering?

2 kommentarer:

  1. TBC-vaccinet är inte så bra, det är därför det inte finns med i det allmänna vaccinationsprogrammet. Däremot så fungerar det bättre om man vaccineras som barn än som vuxen. Men TBC är fortfarande så ovanligt i Sverige att man inte behöver vaccinera barnen om de inte varit utsatta för smitta. Dvs tex bott tillsammans med någon med öppen TBC-infektion. Det görs smittspårning på alla med TBC, så det borde ni ha vetat om i så fall.

    Jag tror inte att en TBC-vaccination är nödvändig. Är det någon annan som har en annan åsikt?

    //Maskrosen (www.maskrosblogg.blogg.se)

    SvaraRadera
  2. Jag har tänkt lite som du, men TBC ökar ju även i Sverige och eftersom vaccinet tar bättre på barn tänkte jag att man kanske skulle vaccinera i alla fall. Men jag behöver inte ta beslutet nu, jag väntar några år. Det kan ju komma bättre vacciner. Jag vill gärna höra fler synpunkter.

    SvaraRadera