torsdag 6 januari 2011

Blir lite ledsen

Jag läste det här i DN. Den omtalade studien som hävdade att MPR vaccin leder till autism visade sig innehålla falska uppgifter. Mina barn var i vaccinationsåldern när debatten gick som hetast och jag vet inte hur många gånger jag har fått dessa uppgifter kastade i ansiktet. Jag har envist hävdat att vaccination är att rekommendera om man har friska barn, men debatten var tung, just på grund av den studien.

Egentligen kanske jag skulle bli skadeglad. Men jag blir mest ledsen. Jag blir också ledsen som forskare eftersom varje forskare som fuskar gör att hela forskarsamhället förlorar i trovärdighet. Dessutom är det tröstlöst att som forskare kämpa i den hårda konkurrensen när det uppenbarligen finns forskare som använder påhittade data för att få ära och beröm.

32 kommentarer:

  1. Ja snikenhet och pengahunger kan få oanade konsekvenser.

    SvaraRadera
  2. Om det nu stämmer? De ekonomiska intressena är väl miljonfalt större i vaccinationsindustrin! Det kan ju vara ett försök att diskreditera Wakefield för att tysta publikationer av nya studier, bland annat på apor.
    http://alturl.com/tg6q7
    http://alturl.com/i4gch

    SvaraRadera
  3. @Holger Wendt
    Vaccinations industrin gör upp mindre än 3% av den medecinska industrin. Det finns inte mycket vinster att skaffa i den. Det är sådant som blodtrycks piller och liknande som drar in pengar till läkemedels företag. "ta dessa piller 3 gånger om dagen i 20 år".

    SvaraRadera
  4. @Lukas
    Precis 3 gånger dag i 20 år, blir mycket pengar, och om det skulle finnas en möjlig en gångs dos och det skulle kosta tid och pengar att utforska så kan ju ingen kräva av ett vinstdrivande företag att de ska kolla det spåret och samtidigt "skjuta sig i foten" så att säga , så mera statliga forsknings anslag måste till mera inom läkemedels industrin, så att det blir "rätt" kokurans, tror jag.

    SvaraRadera
  5. Tycker det var starkt av dig att vaccinera dem ändå. Det är så svårt att få tag på rätt och fel i sådana debatter, men det är som att många i samhället glömmer varför vaccinationen kom till från början, hur allvarliga, dödliga till och med, dessa sjukdomar är.
    Och jag instämmer, att det är tungt att se sitt yrke så diskrediterat - för varje gång någon läser något negativt om sjukvården så får jag det slängt i ansiktet. Jag förstår inte varför det är just mig som den diskussionen ska tas med, men det ska det tydligen.

    SvaraRadera
  6. Läkemedelsindustrin omsätter obegripbara mångmiljarder, så 3% innebär att man man tjänar gigantiska summor. Dessutom handlar det ju om att ge folk sjuklighet som man framöver kan få behandla med sina mediciner.
    Jag litar inte på läkemedelsindustrin överhuvudtaget. Läkemedelsindustrin vill att folk ska vara så sjuka som möjligt och under så stor del av livet som möjligt utan att dö för tidigt! Det fixar man bl.a genom att ge folk statiner. Det efter att ha fixat och trixat "lite" med sina data i de "vetenskapliga" studierna (Statistik kan man vrida runt så det passar) så har man kommt fram till att många skulle leva lite längre med statiner. Att de i stället dör i cancer är man inte intresserad av, det är ju en annan avdelning.
    Läkemedelsindustrin, jämte sex, knark och krigsindustrin är de branscher som omsätter mest pengar i världen! Läkare är läkemedelsindustrins försäljare, inget annat numera!

    SvaraRadera
  7. fortsätter mn kommentar då fältet var för litet;

    Jag har sett och läst sk. forskningsrapporter om amalgam där man i rubriken och sammanfattningen skrivit att amalgam var ofarligt, trots att man i innehållet kommit fram till mätbara skador, eftersom man inte ville säga sanningen. I sk. vetenskapliga metaanalyser kan man i stort sett komma fram till vad som helst och det gör man också. Medicinjournalister är ofta skamligt dåliga och ifrågasätter sällan eller vill inte OROA!
    Min inställning är att eftersom det har lagts ner så oerhört stor möda på att stoppa Wakefield så är han nog ett ganska stort hot för dem.
    Det finns bra forksning om kvicksilver och dess skador, ändå vägrar läkare att sätta sig in det och behandla patienten utifrån det perspektivet. Läkare som gör det tar man ifrån legitimationen och de 1700 sjuka tandsköterskorna får ingen behandling utan tigs ihjäl! Socialstyrelsen är genomkorrumperad av läkemedelsindustrin och förbjuder att sanningen om amalgam ska komma fram.

    SvaraRadera
  8. fortsätter m ytterligare kommentar då fältet var för litet;
    Det är inte bara inom amalgamfrågan det är så här.
    I Sverige så gör man hellre riskfyllda och dyra (110.000:- gammal siffra) bypassoperationer med vener som bara håller i 10år än att man tar bort placket för gott med EDTA. EDTA anses vara riskfyllt för det drar ut mineraler ur kroppen. Dessa mineraler kan lätt ersättas genom nedsväljning och behandlingen är väl utprovad. EDTA behandling går alltså att göra riskfri och risken är inte i jämförelse med bypasoperation på någotvis. Trots det har man jagat hjärtläkare till domstol för deras EDTA behandling. Ska jag fortsätta och berättta om att det går att bota cancer med ström (Björn Nordenström) men det har man naturligtvis bekämpat i Sverige. Hans Wiksell vill ta upp metoden för bröstcancer men motarbetas. Ska jag fortsätta med naturligt progesteron som blev så bekämpat i USA innan folk läste på själva (anti aging). Ska jag fortsätta med hur Paolo Zamboni botar MS genom att sätta in stentar i förträngda vener. Han motarbetas så kraftigt att MS-sjuka i Sverige åker till Polen för operationer de få betala helt själva. I Sverige behandlar man hellre hypertyreos med tyreostatika än talar om för patienten att den ska sluta dricka dietläsk med aspartam i. Scandlab och dess verksamhet som gjort så många kvinnor friska från hypotyreos motarbetas just nu mycket kraftigt, trots att THS är individuellt så är det utprovat på unga manliga rekryter och där med basta, kvinnor göre sig inte besvär!
    Ska jag fortsätta med vad läkemedelsindustrin har stäler till med för problem så kanske det blir en bok.

    SvaraRadera
  9. Fortsätter med sista delen av kommentaren;
    Jag har själv haft förmånen att prova på prepulcid/cisaprid innan den förbjöds. Folk dog av hjärtrubbningar men att den skulle ha gett de biverkningar jag fått vill man inte kännas vid på läkemedelsverket trots att man inte ens kunde förklara vad 5HT3 och 5HT4 receptorerna pysslade med.
    De enda människor jag beundrar är de som trots ovanstående förföljelse ändå följer sin övertygelse och vågar kämpa mot socialstyrelsen för patientens rätt att få bra vård. Människor som Wakefield har en särskild plats i mitt hjärta för jag vet hur det kostar på att gåemot läkemdelsindustrin!
    Mitt förslag på åtgärd är att läkare ska läsa minst lika mycket näringslära som veterinärerna. Idag läser läser läkare 4 timmar näringslära, där av det horribla resultatet med männsiskor som opererat bort sköldkörteln för att läkare inte har kunskap om aminosyran fenylalanin som ingår i aspartam.

    SvaraRadera
  10. Det är otäckt och sorgligt att olika konspirationsteorier har lättare att nå fram till en relativt stor grupp av befolkningen än seriösa forskningsresultat. Kanske har vi forskare själva en del av ansvaret för att vi inte når ut med resultaten? Till anonym ovan kan man inte fixa och trixa med statistik hursomhelst utan att bli upptäckt, andra forskare kan lätt göra om beräkningarna och avslöja "trixandet". Det fina med statistik är att resultaten kan upprepas av andra om beräkningarna är riktiga. Konspirationsteorier av olika slag erbjuder dock alltid enkla och "begripliga" förklaringar som är lättköpta. Att tänka kritiskt är bra, men samma källkritik som konspirationsteorierna utsätter andra för borde deras troende applicera även på konspirationsteorierna. Det behövs ett stort folkbildningsarbete mot konspirationsteorier! Internet gör att alla dessa "skeptiker" hittar varandra på ett sätt som tidigare inte var möjligt, tyvärr... Sorgligt!

    SvaraRadera
  11. Det vore bra om läkemedelsindustrin la lika mycket energi på att kritisera läkemedelsstudier som de lagt på att kritisera Wakefield.
    I det här fallet verkar det som man i efterhand har gett barnen andra dignoser än autism för att misskreditera Wakefield.
    Det är väldigt konstigt att felgjorda metaanlyser av vitaminstudier däremot få passera omärkt förbi dessa sk. medicin journalister (opålitliga är vad dom är).

    SvaraRadera
  12. Till anonym 14.47
    Flum flum, irriterande för dig att folk själv kan skaffa sig kunskap (makt) och inte tvingas tro på vad läkemedelsindustrin tutar i dom. Det är 2011 nu och det funkar inte att sitta och gnälla över att man förlorat makten över kunskapen, den är numera fri. Jag har aldrig sagt att det skulle vara en konspiration, vilket jag inte tror att det är utan jag beskriver för dig att läkemedelsindustrin är inte "snällare" en andra branscher. De gör allt för att skydda sina intressen, de är inte ett dugg bättre än andra företag.
    När det gäller statitik i läkemedelsbranschen på plockar man bort värden man inte vill ha. Man använder även placebo som inte är placebo eftersom sockerpiller innehåller ämnen som man kan reagera negativt på. Själv tål jag inte järnoxid en vanlig ingrediens runt tabletter. Allt, för att få sin medicin att framstå i bättre dager.
    De är ytterst få studier, där det sker någon granskning som du försöker påskina. Det är bara om det kommer nya grejer som hotar läkemedelsindustrin som det granskas och då brukar det å andra sidan inte sparas på krutet.
    Så förklara för mig;
    Läkemedelsstudien på cisaprid, hur exakt gjorde man för att få en sådan dödsmedicin godkänd? EDTA/Bypassoperationer?
    Varför Björn Nordenströms metod fungerar utmärkt på kinerer men inte på svenskar?
    Varför en så dålig men dock konkurrerande metod stoppar Hans Wiksell och oss kvinnor från att bli av med bröstcancer utan stålning och cellgifter?
    Varför MS-sjuka Kristina själv fick betala sin operation med Paolo Sambonis metod, hon kan numera tala och gå lite grand men du tycker alltså att hon skulle ätit MS-medicin istället!
    Varför kvinnor som behöver sköldkörtelhormon inte får det utan tvingas anlita Scandlab eller åka utomlands?
    Varför en feltolkad forskningsstudie från 1948 får ligga till grund för dagens felaktigt låga jod rekommentationer.
    Hur förklarar du amalgamstudien som i rubriken och sammanfattningen basunerar ut att amalgam är ofarligt när det i själva verket var tvärtom, när man läser innehållet.
    Hur förklarar du metaanalyserna av vitaminer där man enligt statistikens lagar plockade bort de studier som man inte ville ha?
    Det handlar inte om konspirationer, det handlar om att pengars makt är stor, väldigt stor i en gigatisk rik läkemedelsindustri som hellre skyddar egna intressen än att sätta patienten i första rummet. Vi patienter har gett dem fritt spelrum eftersom vi tror att de vill vårt bästa, när de i själva verket bara vill sälja så mycket medicin som möjligt!

    SvaraRadera
  13. Anledning till att jag säger att det handlar om att skapa sjuklighet illustrerar jag med följande.
    Gamla människor (tex. min döda mormor) äter ofta mediciner för summor som är större än deras pension. Det börjar med en medicin som ger biverkningar, sedan kommer patienten till nästa läkare som inte vägar ta bort den förra medicinen för att de är rädda för att "stöta sig" med förre . Min sjuksköterske moster har berättat att det är så men jag tror snarare att det handlar om att läkare nr.2 känner osäkerhet eftersom han inte vet något om hur det var innan första medicinen togs. Läkar nr.2 skriver därförut medicin för biverkningarna, sedan går patienten till nästa läkare och får ytterligare mediciner mot tidigare mediciners biverkningar. Tjugomediciner senare så mår man inte så bra psykiskt eftersom levern inte längre klarar att avgifta kroppen, så får man ångest. För min mormor slutade det med att det skrevs ut lyckopiller som hon såg paddor av hade den biverkningen att hon skulle upp och kissa 13 ggr. per natt. Istället för att ta bort en medicin som gav serotogent syndrom så ansågs hon för sjuk/besvärlig för att bo hemma med alla dessa toalettbesök varje natt. Hon togs in på vårdhem där hon vantrivdes så att hon slutade äta och dog efter 2 månader.

    Detta pågår fortfarnde och pensionärerna i mitt område skryter för mig, om hur många mediciner de äter. Jag säger till dem att, det är inte dom som de är "17mediciner" synd om det är synd om deras lever och njurar som inte klarar av att avgifta kroppen. När det gäller mediciner till gamla så borde barnen, de blivande arvingarna stå för medicinkostnaden inte samhället. Vi har byggt upp ett samhälle där mediciner praktiskt taget är gratis och det har skapat en överkonsumtion av gigantiska mått. Inte undra på att läkemedelsindustrin vill värna sina intressen! Hur kan vi låta dyra skattekronor försnillas på detta sätt? Jag tror inte att vi kan påverka läkemedelsindustrin till bättring men vi kan faktiskt sluta betala dem.

    SvaraRadera
  14. Jäblar, här har diskussionen tagit bra fart minsann!

    SvaraRadera
  15. thank you for your thoughts on the topic. Personally, I find it strange that people would even have any problem with vaccination, were it not for fear mongers... more on that on my blog, if you like: http://davidkramer.wordpress.com/2011/01/07/vaccination-the-purest-form-of-alternative-holistic-and-natural-medicine/

    SvaraRadera
  16. Oj, vilken respons! Jag hinner inte svara på allt nu, måste fokusera på tentan. Generellt kan jag väl bara säga att människor kommer att bli sjuka och dö oavsett vad vi gör. Vi kan, genom att till exempel vaccinera oss, minska risken men det kommer alltid finnas risker med vaccineringar. Men sjukdomarna innebär ännu större risker, man får inte glömma det bara för att vi inte får sjukdomarna idag.

    SvaraRadera
  17. Vi vet inte om vaccineringar fungerar. Sjukdomar som vaccciner sägs bota minskade kraftigt flera år innan man började med vaccinationsprogrammen!

    Det är ju detta som är så OERHÖRT hotfullt, att det faktiskt inte finns några vetenskapliga bevis för att vaccinen fungerar!

    DESSUTOM, det går utmärkt att använda c-vitamindropp vid livshotande infektioner!
    Vad händer? C-vitamindropp kan göra folk friska och därför har det bannlysts innom vården!
    Som det är nu låter man hellre folk dö på infektionsavdelningarna än att man låter dem pröva c-vitamin dropp!

    Hur skulle det se ut om folk tillåts bli friska. Då tjänar man inga pengar på mediciner!

    Bättre att blåsa upp folks oro och skrämma upp dem om att de kommer att dö och bli sjuka om de inte tar vaccin!

    När det gällde svininfluensan så mutades WHO.s expertgrupp av läkemedelsindustrin, det är avslöjat av Wikileaks!

    Vi har skenade sjukvårds och läkemedelskostnader trots att vi bara blivit sjukare och sjukare. Det luktar ruttet lång väg, känner ni inte stanken!

    SvaraRadera
  18. Fortfarande ingen som kan förklara VARFÖR Björn Nordenströms metod att bota cancer har blivit så oerhört populär i Kina men inte i Sverige. Kina var det land där man förr hade tradition att betala läkaren först när man blev frisk!
    Björn Nordenstöm var så oerhört aktad och trots det fick han inte utveckla sin metod i Sverige.

    Nordenström blev kraftigt motarbetad, varför då?
    För alla som blir sjuka i Sverige i dag så finns redan en behandling (om än dålig) som man kan tjäna pengar på. När det dyker upp någon ny metod för att bota en viss sjukdom så uppstår ett konkurenshot från det företag som idag tjänar pengar på den "sjukdomen" Det konkuranshotade företaget gör då allt som står i sin makt för att misskreditera den nya metoden och bekämpa den med kraft. Det är inget speciellt för läkemedelbranschen, alla multinationella företag bekämpar konkurerande företag med kraft. Så ser pengars makt i samhället ut och det är inget unikt för läkemedelsbranschen. Läs om hur Håkan Lans har behandlats.
    Problemet är att läkemedelsindustrin har utgett sig för att vilja vårt bästa. De har inte berättat att allt de vill, är att sälja mera mediciner. Helst vill de sälja samma medicin för så många sjukdomar som möjligt. Det läggs miljarder forskningsresurser på att få en medicin gödkänd för fler sjukdomar än den ursprungliga!

    SvaraRadera
  19. Anonym, vem du än är, tala inte till mer än du har förstånd till.

    Vet du vad evidensbaserad medicin är?

    Men visst, konspirationsteoretiker måste väl få yttra sina åsikter också, hur uppåt väggarna vansinniga de än må vara.

    SvaraRadera
  20. Kanske ska du ta fram de där vetenskapliga och studier som visar att vacciner fungerar?

    Innan du börjar anklaga andra, för att väggarna är vansinniga menar jag!

    Eller är din konspirationen att det faktiskt inte finns sk. vetenskapligt bevis för att vacciner fungerar?

    C-vitamin dropp går inte att patentera det betyder INTE att man inte kan ta hand om den beprövade erfarenheten som finns i andra närliggande länder! Att får den behandlingen när inget annat finns att göra, det har man rätt till!

    Hur multinationella företag agerar för att bli av med ogynnsam konkurens är inte någon nyhet!

    Jag tycker att DU ska öppna ögonen och använda DITT förstånd, detta är mycket allvarliga saker!

    SvaraRadera
  21. Björn Nordenströms metod att bota cancer i Kina är numera evidensbaserad. Över 20.000 kineser är behandlade och de har utbildat över 2000 specialister.
    I Sverige blev vår professor så motarbetad att han inte kunde forsätta sin forskning om elektrokemisk medicin!
    Kom inte och säg att nuvarande system fungerar för det gör det inte!
    De skenande sjukvårds och läkemedelskostnaderna har ju gjort att nuvarande system grävt sin egen grop!

    SvaraRadera
  22. Men självklart!
    Att något är evidensbaserat på kinesiska (vem förstår det) kan vi ju inte ta till oss! Medicinsk litteratur på kinesiska och ryska göre sig inte besvär.
    Kanske de har någon vaccinstudie som bevisar att vacciner fungerar?

    SvaraRadera
  23. Men just det, dödsmedicinen cisaprid/prepulcid som nästan tog livet av mig, den är ju evidensbaserad.
    Hur gick det till?
    Att folk dog som flugor och andra som jag själv fick grava skador spelar ju ingen roll, den var ju evidensbaserad. Dom som dog var det synd om men vi som överlevde har bara inbillat oss allting!
    En evidensbaserad medicin kan ju aldrig ha fel!
    Stora forskningsanslag slösas i dag på att få den godkänd mot andra sjukdommar än sur mage, trots ATT MAN VET ATT FOLK DÖR AV DEN!!!
    Cisaprid/Prepulcid dödade många människor ändå kommer man få igenom den som en evidensbaserad medicin mot andra åkommor igen!

    Varför ändra på ett vinnande koncept!

    Hade jag fortsatt med cisaprid/prepulcid hade jag också dött men tack ock lov så sa min kropp till, att jag blev ännu sämmre efter att jag tagit den! Jag åt medicinen i 5½ år och jag fick sakta mer och mer sjukdommar och hälsoproblem. Jag hade igen aning om att medicinen var farlig, eller att man kunde dö av den. Jag var ju kärnfrisk från början och litade blint på allt och alla inom läkeriet. Jag hade ju bara lite sur mage som visserligen hölls i schack med samarin men jag trodde kanske att medicin skulle vara lite bättre!
    Det slumpade sig så att jag satt inne i rummet hos en läkare/forskare som hade en uppslagen medicinsk tidskrift där det stod att cisaprid/prepulcid hade förbjudits i USA eftersom flera patienter hade dött av den!
    DÅ förstod jag och sedan den dagen så låter jag inte någon lura mig mera, vare sig det gäller thiomersal, kvicksilver, amalgam, vaccin eller andra rävgifter!
    Jag har fått allvarliga och obotliga skador av prepulcid som inte läkemedelsindustrin vill godkänna. Att jag överlevde så lång tid med medicinen tackar jag jag träningen för, jag var i fysisk toppform när jag började med prepulcid.

    Prepulcid/cisaprid, det var ju en evidensbaserad medicin, som inte kan ge några skador, förutom dom som dog då förstås.

    SvaraRadera
  24. Robert Kennedy on the Vaccine Autism Coverup
    http://www.youtube.com/watch?v=zrIM2hwrLoc

    Robert F Kennedy Jr Shocking Vaccine Cover Up Part1
    http://www.youtube.com/watch?v=UQG5Q4GWw2o

    http://www.huffingtonpost.com/david-kirby/government-concedes-vacci_b_88323.html

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/misstankt-samband-mellan-influensavaccin-och-somnsjuka_5150035.svd

    http://www.expressen.se/halsa/1.2107969/allt-fler-anmalningar-om-somnsjuka-i-sverige

    Influensavacciner orsakar livshotande kramper
    hos 57 australiensiska barn
    http://www.naturalnews.com/028773_vaccines_convulsions.html

    SvaraRadera
  25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  26. Anonym, Hur orkar du föra sådana långa haranger i någon annans blogg?

    - Jag orkar inte
    - Har ingen lust
    - Beklagar dina negativa upplevelser av läkemedlet, men även om så år fallet är varken jag eller bloggens upphovskvinna per automatik dåliga människor för att vi ska bli läkare (du får det att framstå så)
    - Dina länkar till "bevis" är propagandatexter utan vetenskaplig grund, de är ej en presentation enligt någon vetenskaplig praxis

    Jag svarar ingenting mer, då du up

    SvaraRadera
  27. uppenbarligen endast provoceras. Ingenting konstruktivt föds ur en sådan diskussion.

    SvaraRadera
  28. Gah, ibland måste jag gå emot mig själv. Här är några få (av de 2.300 VETENSKAPLIGA artiklar jag hittade) väsentliga publikationer kontra medias diskordanta uppfattning av verkligheten.

    The significance of epidemiological studies for progress of measles elimination
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20976947

    Wakefield's article linking MMR vaccine and autism was fraudulent.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21209060

    How the case against the MMR vaccine was fixed.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21209059

    Attitudinal and demographic predictors of measles, mumps and rubella (MMR) vaccine acceptance: Development and validation of an evidence-based measurement instrument.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21185850

    SvaraRadera
  29. Det tar lite emot att ens ge mig in i kvicksanden som en diskussion med dr anynom verkar vara.

    Men som en som har haft en del problem själv med sjukvårdens fel, och själv varit rätt bitter - låt inte dina upplevelser färga din syn på ALLT.

    Jag fortsätter vara upprörd över att si och så hände, men jag gör mitt bästa för att inte ta ut det över andra läkare, och jag vaccinerar mig glatt!

    I övrigt så håller jag med föregående talare.

    SvaraRadera
  30. Den sk "forskaren" som stått bakom den danska studien som alla vaccinförespråkare refererar till har förskingrat miljoner och fuskat med studier han utfört- där har ni verkligen något att förfasa er över; http://www.huffingtonpost.com/robert-f-kennedy-jr/central-figure-in-cdc-vac_b_494303.html

    SvaraRadera
  31. Anonym, detta är det absolut sista jag skriver.

    Har du någon gång försökt dig på resonemanget "förstå dig" över "förstå mig" i en diskussion? Det finns mycket att vinna där.

    Lycka till.

    SvaraRadera
  32. Här är Dr Andrew Wakefield egna ord:
    http://www.youtube.com/watch?v=a4PeLtH6RWY

    SvaraRadera