måndag 28 december 2009

Tenta P #4

Då var det dags igen. Den där dimmiga tiden som låg så långt borta. Nu är den här. 17 dagars inmatning av fakta avslutat med en stor utmatning den 15:e januari. Det är bara att börja. Jag börjar med insulin för det tycker jag är lite skoj. Glut 2 och 4 är riktigt klatschiga namn, de fastnade på en gång. Hoppas det kommer en tentafråga på det, då har jag nog en poäng rakt av.

8 kommentarer:

  1. Vad har du tenta i? Själv sitter jag och matar in KLUM samt första delen av AST.

    SvaraRadera
  2. Very much lycka till!
    (Jag har glömt vilken glut som var vilken. 4:an i musklerna?)

    SvaraRadera
  3. Mårr: 4:an är väl i musklerna och 2:an i levern - eller var det tvärtom? Asch, där kanske den där poängen ryker.

    Doktoranden: Jag läser ju i PBL:s vagga, så det ingår i konceptet att vi inte ska veta riktigt vad vi läser. Det blir lite av varje: endokrina sjukdomar, neoplasi, gastrointestinala sjukdomar, urogenitala besvär, infektion, immunologi, epidemiologi och så min favorit miljömedicin.

    SvaraRadera
  4. Jo, PBL är bra i teorin men här tycker jag att allt för många lärare använder det som ett argument för att slippa engagera sig. Det tyckte jag redan innan jag började läsa själv. Men det finns bra lärare med, så jag ska inte dra alla över en kam.
    Har du fått tillgodoräkna dig något? Du läser väl i Umeå? Jag behöver inte göra termin 6, specialarbete, det är det enda jag får tillgodoräkna mig.

    SvaraRadera
  5. GLUT, MEK, MAPK, ERK, JAK, STAT. Så här i efterhand känns det ungefär lika begripligt som tyska prepositioner men vänta bara! I sinom tid får du får glömma bort allt det där! (men drunknar i diabeteslistor istället...)

    SvaraRadera
  6. Ja, det känns tryggt att veta... tror jag.

    SvaraRadera
  7. PBL fungerar väldigt bra här, i mitt tycke. Känns ändå väldigt uppstyrt och konkret. Dock måste man väl själv lära sig att sätta vettiga begränsingar, det går att gräva ned sig hur mycket som helst om man känner för det.
    Jodå, jag har tillgodoräknat mig en hel del (5½ termin) varpå jag började på andra halvan av T6. Till våren blir det T7.

    SvaraRadera