onsdag 5 mars 2014

Läxhjälp forts...

Nu har vi haft första tillfället med läxhjälp. Eftersom det är nationella prov i engelska nästa vecka fokuserar vi helt på det de första gångerna, alltså bara dottern som fått hjälp än. Hon är jättenöjd, det är enligt henne roligare att göra läxa med läxhjälparen än med mig. Hur ska man ta det? Det är ju det jag betalar för, så jag väljer att vara nöjd.

2 kommentarer:

  1. Vi kämpar med äldsta dotterns läxor. På föräldramötet igår tyckte de andra föräldrarna att fördelen med läxor är att barnen lär sig att göra läxor och ta ansvar för dem. Som det blivit för oss är det vi som tar ansvar för dem eftersom dottern upperbarligen inte tycker det gör så mycket om de inte blir gjorda... :) Lyckligtvis är läxorna korta än så länge. Men fortsätter det så här så kanske de blir betald läxhjälp för oss också i framtiden.

    SvaraRadera
  2. De har läxhjälp i skolan två dagar i veckan, det är helt omöjligt att få sonen att gå dit. Han säger inte nej, utan bara att han glömmer varje gång. Jag har bett skolan hjälpa honom, men inget händer. Jag har varit såååå frustrerad, men nu kommer han inte undan. Jag tror det kan ta lång tid innan vissa barn tar ansvar för sina läxor.

    SvaraRadera