lördag 8 december 2012

Plötsligt händer det!

Vi har haft ett hål i väggen i trappan ända sen vi flyttade in... för cirka tolv år sen. Vi gömde hålet bakom en tavla och glömde bort det. Men så nu, när vi gör om badrummet som ligger vägg i vägg till hålet blev vi påminda. Så maken hittade lite överbliven gipsskiva och lagade hålet. Men det var ju ändå inte snyggt, så idag beslutade vi att byta ut den tapetbård som finns vid hålet. Maken hävdade bestämt att det fanns gamla tapeter i källaren och började riva bort tapeten. SEN gick han till källaren och hämtade rullen som han visste fanns där nere. Det visade sig dock att det inte alls var samma tapet. Visst var de lika, men inte samma. Vi diskuterade hur vi skulle lösa problemet. Kommer det synas någon skillnad om man sätter in den andra bården? Jo, troligen, framförallt i den centimeterbreda spalten som skulle uppstå eftersom den felaktiga bården var smalare. Det var inte heller speciellt snyggt med en bortriven bård. Vad göra?

Vi åkte iväg och började titta på tapeter. Ganska snabbt hittade vi en tegelimitation. Det kunde vara snyggt, en tegelvägg... men den såg lite fusk-syntetisk ut. Sen hittade vi en tapet med brädimitation. Den kunde bli jättesnygg och vi började diskutera kreativa lösningar som innefattade olika kombinationer av tegel och brädor. Kanske man kunde göra en dörr och sätta dit riktigt handtag och gångjärn?

Det slutade med att vi hittade en annan tegeltapet som kostade 250:- för en rulle och plankimitationen fick vi två öppnade rullar för 50:-. Väl hemma började jag tveka, det skulle nog bli konstigt med att mixa tegel och plankor, det skulle nog se konstigt ut. Så det slutade med att vi bara satte upp plankimitationen som en fondvägg. Det blev jättesnyggt! Tänk att det ska ta tolv år att ta tag i något som blev så bra.

Nu går maken och jag och funderar på var det kan bli snyggt med en tegelfondvägg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar