torsdag 29 december 2011

Lost

Laddar inför terminstentan som kommer i januari. Jag har nog aldrig känt mig så lost. Ångrar bittert att jag inte började titta på tentorna redan i september.

"Jaså, skulle vi kunna det." "Jaha, tror de att vi har lärt oss det på praktiken." "Ojdå, ja det är klart det kanske man borde kunna." Ja, PBL funkar inte alltid i praktiken konstaterar jag kallt. Dags att övergå till TBL, dvs tentabaserat lärande. Hoppas bara att det inte är för sent. Mycket av kunnandet är svårinhämtat i teorin, operationsmetoder lär man sig exempelvis bäst om man frågar en operatör. Om det nu är viktigt att lära sig olika operationsmetoder på denna nivå, jag kan ju tycka att jag kan lära mig sånt om jag tänker specialisera mig. Dagens favorit är att redogöra för principen vid en skoliosoperation.

För att tjura lite till, vissa placeringar har jag inte ens haft. Jag har inte varit på hand och plastik, hur läser man in operationsprinciper vid handkirurgi? Njurmedicin missade jag visst också... men vaddå, njurarna, hur viktigt är det? (host, eeeh, rätt så...)

Så jag tar en tenta till, återkommer väl med mitt tjurande någon annan dag.


2 kommentarer: